spettan

Direktlänk till inlägg 7 december 2010

Chiligravad lax

Av spettan - 7 december 2010 14:30

1,5 kg Lax

1/2 dl Salt

1 dl Socker

2 msk Rosépeppar

2 st Spansk peppar, röd


Receptet är beräknat för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé

Skölj laxen i kallt vatten och torka av den. Putsa laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång (pincett).

Kärna ur och hacka chilin. Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat.

Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl. Gnid in blandningen på laxens köttsida.

Låt laxen stå ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta och gå in i laxen. Ställ sedan i kylen minst ett dygn.


Receptet kommer från www.norskfisk.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards