spettan

Direktlänk till inlägg 21 november 2009

Sannes schweizernötkaka

Av spettan - 21 november 2009 19:23

En jättesmarrig kaka som är lätt att baka. Det passar utmärkt att servera den med glass, grädde eller bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst. 


Smet

2 st ägg

3 dl socker

100 g mald sötmandel

1.25 dl vetemjöl

100 g smält smör eller margarin 


Topping

200 g schweizernötschoklad

7 msk grädde, (jag tog 4 msk grädde)

1 msk smör


Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.

Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.

Se till att smeten är jämn.

Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.

Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.

Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

Det här var supergott! Den här kommer jag att göra fler gånger.


Den här kommer jag att göra flera gånger, den var supergod!

  

 
 
Ingen bild

Heidi

21 november 2009 20:28

har du testat många recept därifrån? Jag gillar programmet skarpt, men inte testat nå... Jag gillade livsnjutaren som var med den här veckan. Han var en glad prick :)

 
Ingen bild

Spettan

21 november 2009 21:52

Några har det blivit. Håller med dig om livsnjutaren. Men den här kakan var så himla supergod. Du måste bara göra den!

 
Ingen bild

birgitta

23 november 2009 20:48

Tack för tipset. Kakan blev god och uppskattad. Idag har det varit en kylskåpsråtta som nästan ätit upp allt!
Birgitta

 
Ingen bild

Spettan

24 november 2009 20:55

Birgitta: Så ska det låta!

 
Ingen bild

jessica

26 november 2009 18:49

låter supermumsigt...ska testa den nu på lördagens 3års kalas...

 
Ingen bild

Spettan

26 november 2009 20:46

Bra idé den passar nog till barnkalaset! Har precis ätit en bit, den går att äta direkt från frysen, behöver inte tina :)

 
Ingen bild

Sofi

9 februari 2010 18:51

Ha just fixat ihop denhär kakan, har den ute en stund för att svalna, oj väntar på att få smaka, verkar vara så god! Din blogg e bra kokbok, tyvärr ha jag blivit lite lat med det där bakande

 
Ingen bild

Spettan

9 februari 2010 19:36

Den är supergod, det roliga är att man kan variera toppingen med favoritchokladen. För botten till kakan är också super!

 
Ingen bild

Sofi

10 februari 2010 17:04

Nå nu e kakan slut och oj oj vad den var goood : )
Robin har redan önskat andra adventkakan till sin födelsedag i april, Tack för fina recept : )

 
Ingen bild

Spettan

10 februari 2010 19:24

Kul, när det blir lyckat och uppskattat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards