En jättesmarrig kaka som är lätt att baka. Det passar utmärkt att servera den med glass, grädde eller bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde, (jag tog 4 msk grädde)
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Det här var supergott! Den här kommer jag att göra fler gånger.
Den här kommer jag att göra flera gånger, den var supergod!
Heidi
21 november 2009 20:28
har du testat många recept därifrån? Jag gillar programmet skarpt, men inte testat nå... Jag gillade livsnjutaren som var med den här veckan. Han var en glad prick :)
Spettan
21 november 2009 21:52
Några har det blivit. Håller med dig om livsnjutaren. Men den här kakan var så himla supergod. Du måste bara göra den!
birgitta
23 november 2009 20:48
Tack för tipset. Kakan blev god och uppskattad. Idag har det varit en kylskåpsråtta som nästan ätit upp allt!
Birgitta
Spettan
24 november 2009 20:55
Birgitta: Så ska det låta!
jessica
26 november 2009 18:49
låter supermumsigt...ska testa den nu på lördagens 3års kalas...
Spettan
26 november 2009 20:46
Bra idé den passar nog till barnkalaset! Har precis ätit en bit, den går att äta direkt från frysen, behöver inte tina :)
Sofi
9 februari 2010 18:51
Ha just fixat ihop denhär kakan, har den ute en stund för att svalna, oj väntar på att få smaka, verkar vara så god! Din blogg e bra kokbok, tyvärr ha jag blivit lite lat med det där bakande
Spettan
9 februari 2010 19:36
Den är supergod, det roliga är att man kan variera toppingen med favoritchokladen. För botten till kakan är också super!
Sofi
10 februari 2010 17:04
Nå nu e kakan slut och oj oj vad den var goood : )
Robin har redan önskat andra adventkakan till sin födelsedag i april, Tack för fina recept : )
Spettan
10 februari 2010 19:24
Kul, när det blir lyckat och uppskattat.