Direktlänk till inlägg 12 december 2010
1 burk inlagd sill (ca 550g)
½ apelsin, gärna ekologisk
1 dl crème fraiche, gärna lätt
½ dl majonnäs
1 msk honung
½ tsk krossad svartpeppar
Garnering:
dill
Ta upp sillen ur lagen och skär sillfiléerna i bitar om de inte redan är det. Borsta apelsinen och riv av skalet på halva apelsinen. Pressa ur saften.
Blanda saft och skal med crème fraiche, majonnäs, honung och peppar.
Vänd ner sillbitarna.
Låt gärna sillen stå övertäckt i kylskåp ett dygn.
Garnera med dill.
(Sillen håller sig fräsch i kylskåp 4-5 dagar.)
Receptet kommer från www.coop.se
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|