spettan

Direktlänk till inlägg 8 december 2010

Brännvinsgravad lax

Av spettan - 8 december 2010 16:00

1,5 kg Lax

1/2 dl Salt

1 dl Socker

Vitpepparkorn, grovkrossade

Dill, grovhackad

1 dl Akvavit

Dillstjälkar


Receptet är beräknat för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé


Skölj laxen i kallt vatten och torka av den med papper. Putsa sedan laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång (pincett).

Bryt dillstjälkarna och krossa dem lite. Blanda kryddblandningen, grovhackad dill och tillsätt dillstjälkarna.

Gnid blandningen väl på laxens köttsida.

Avsluta med akvaviten och låt sedan laxen vila i rumstemperatur minst en timme.

Ställ laxen kylskåpskallt minst ett dygn.


Receptet kommer från www.norskfisk.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards