Direktlänk till inlägg 10 januari 2010
4 personer
600-700 g fläskfilé
salt och peppar
3 msk smör
1 msk grönpeppar
2 syrliga äpplen
1/2 dl calvados
2 dl cremé fraiche
Skär köttet i ca 2-3 cm tjocka skivor.
Skölj grönpepparn och krossa pepparn.
Stek köttbitarna vackert bruna ca 2 minuter på var sida.
Skala och skär äpplena i klyftor och bryn med pepparn i några minuter.
Lägg ner köttet med äpplena och tillsätt calvados.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Tillsätt cremé fraiche och låt koka upp.
Det här gillar jag, kombinationen av äpplen och grönpeppar är suverän, för att inte tala om vad calvadosen gör.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|