spettan

Direktlänk till inlägg 10 januari 2010

Fläskfilé med grönpeppar och calvados

Av spettan - 10 januari 2010 20:51

4 personer


600-700 g fläskfilé

salt och peppar

3 msk smör

1 msk grönpeppar

2 syrliga äpplen

1/2 dl calvados

2 dl cremé fraiche


Skär köttet i ca 2-3 cm tjocka skivor.

Skölj grönpepparn och krossa pepparn.

Stek köttbitarna vackert bruna ca 2 minuter på var sida.

Skala och skär äpplena i klyftor och bryn med pepparn i några minuter.

Lägg ner köttet med äpplena och tillsätt calvados.

Låt puttra i ca 10 minuter.

Tillsätt cremé fraiche och låt koka upp.


Det här gillar jag, kombinationen av äpplen och grönpeppar är suverän, för att inte tala om vad calvadosen gör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards