Direktlänk till inlägg 20 december 2009
Whiskyn ger knäcken en ny och spännande smak.
2 dl strösocker
2 dl sirap ljus
2 dl vispgrädde
0,5 dl whisky, rökig (t.ex. Laphroaig)
1 msk smör
3 msk sötmandel
1 Blanda socker, sirap, grädde och whisky i en vid kastrull eller stekpanna. Koka knäcken kraftigt utan lock tills den är 124°, beräkna 2o min. Rör då och då.
2 Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får den koka några minuter till.
3 Ställ knäckformarna på en bricka. Lyft av kastrullen från värmen och blanda i smör och mandel. Klicka smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar. Låt knäcken kallna.
4 Förvara knäcken med smörgåspapper mellan lagren i en burk med lock. Låt stå i kylen.
Receptet kommer från Allt om mat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|