Direktlänk till inlägg 4 december 2009
Hos frisören Frédéric i det nya Chanelhuset på 57:e gatan i New York serveras de kända kunderna en liten nyttig mumsbit till kaffet. Det finns en Stockholmsfrisör som tagit efter idén... Det här receptet kommer från ELLE a la carté 1998. Så nu kanske inte frisören finns kvar på 57:e gatan. Inte har jag lyckats klura ut vem Stockholmsfrisören är/var heller, så det får förbli ett mysterium som sagt var det är elva år sedan detta var aktuellt.
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/4 tsk mald nejlika
1 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl solrosolja
2 ägg
2 dl rivna morötter
2 dl riven zucchini
1 1/2 dl hackade valnötter
rivet skal en en citron
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner uppvispade ägg och olja.
Tillsätt grönsakerna och citronraspet och häll smeten i smord och bröad form.
Grädda i 175° ca 1 timme.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|