Direktlänk till inlägg 4 december 2009
När jag var liten så fanns det flera olika sorters "Mums-Mums". Det fanns en sort som var platt med färgat strössel på, den var jättegod, tror att en kostade 25 öre. Det här receptet är inte Cloettas men smakar lika bra.
4 blad gelatin
smörgåsrån
1 dl äggvita
1 dl socker
100 g mörk choklad
1 msk olja
Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 10 min.
Ta ut runda plattor av smörgåsrånen.
Vispa vitorna med sockret till hårt skum.
Krama gelatinet och smält på svag värme.
Tillsätt gelatinet i skummet i en fin stråle.
Vispa tills smeten är tjock och porös.
Spritsa på smörgåsrånen.
Låt torka innan du doppar i den smälta chokladen som du smält i en skål över vattenbad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|