Direktlänk till inlägg 22 november 2009
Det här receptet är hämtat ur Hilary Waldens bok Choklad, kola och karameller.
75 g strösocker
75 g siktat florsocker
175 g mald mandel
50 g finhackad mörk choklad
1 äggula
1 tsk pressad citronsaft
ett par droppar vaniljessens
strösocker
Blanda först de båda sockersorterna och blanda sedan i den malda mandeln.
Smält chokladen med 1 msk varmt vatten i en skål placerad över en kastrull med hett vatten.
Rör ned chokladen i mandeln och sockret.
Blanda äggula, citronsaft och vaniljessens, häll blandningen i chokladmassan och knåda den väl.
Tillsätt lite extra citronsaft om massan är för hård.
Forma massan till små bollar som rullas i strösocker så att det blir väl täckta.
Låt bollarna torka.
Lägg dem i små pappersformar.
Förvaras svalt i lufttät burk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|