spettan

Direktlänk till inlägg 22 november 2009

Chokladmarsipan

Av spettan - 22 november 2009 17:43

Det här receptet är hämtat ur Hilary Waldens bok Choklad, kola och karameller.


75 g strösocker

75 g siktat florsocker

175 g mald mandel

50 g finhackad mörk choklad

1 äggula

1 tsk pressad citronsaft

ett par droppar vaniljessens

strösocker


Blanda först de båda sockersorterna och blanda sedan i den malda mandeln.

Smält chokladen med 1 msk varmt vatten i en skål placerad över en kastrull med hett vatten.

Rör ned chokladen i mandeln och sockret.

Blanda äggula, citronsaft och vaniljessens, häll blandningen i chokladmassan och knåda den väl.

Tillsätt lite extra citronsaft om massan är för hård.

Forma massan till små bollar som rullas i strösocker så att det blir väl täckta.

Låt bollarna torka.

Lägg dem i små pappersformar.

Förvaras svalt i lufttät burk.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards