Direktlänk till inlägg 10 november 2009
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl naturell yoghurt
1 msk honung
rivet skal av 3 ekologiska citroner
1/2 dl solrosolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sesamfrön
1 msk råsocker
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet. Rör i yoghurt, honung, citronskal och olja.
Blanda i enseparat skål vetemjöl och bakpulver. Vispa till sist försiktigt ner detta i smeten.
Smörj en 1 1/2 liters form och strö sesamfrön på botten och kanter. Spara 1 msk till själva kakan.
Häll smeten i formen, strö över sesamfröna.
Grädda längs ner i ugnen 30-35 minuter, prova med en sticka att den känns torr. Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du stjälper upp den.
Receptet kommer från Salt&Peppar 1-09
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|