Direktlänk till inlägg 10 november 2009
40-45 st
100 g urkärnade färska dadlar
100 g torkade aprikoser
100 g torkade fikon utan stjälk
finrivet skal en liten citron
1 dl kokosflingor
Blanda de torkade frukterna i matberedare tillsammans med citronskalet.
Kör alltsammans till en ganska finfördelad massa.
Ta upp och rulla teskedsstora kulor.
Rulla i kokos och förvara i kylen.
Ett bageri på Kungsholmen brukar ha något liknande som heter Knasbollar och då är det sesam istället för kokos. Tyvärr finns dessa inte varje dag om ens varje vecka, lika besviken varje gång jag går förbi och får till svar: har inte hunnit, synd på något som är så gott.
Men nu tänker jag testa det här receptet, så kanske problemet är löst.
Det här receptet kommer från Salt&Peppar 1-09.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|