Direktlänk till inlägg 5 juli 2010
1 msk matolja
3 skivor bacon
1 st gul lök
1 st röd chilifrukt
0,25 st ananas
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl farinsocker
1 burk krossade tomater
0,5 dl mörk rom
1 st lime
Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Skala och hacka vitlök fint.
Tärna baconskivorna i små tärningar. Fräs alltsammans i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt farinsocker och låt smälta.
Skär skalet av ananasen med en vass kniv. Skär bort den hårda stocken som sitter i mitten, tärna i halvcentimeter stora kuber (det går även bra att använda konserverad ananas).
Häll i krossade tomater, rom, ananas och limejuice i kastrullen. Låt småkoka 30-60 minuter tills konsistensen är bra. Smaka av med salt och peppar.
Receptet kommer från Tasteline.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 | ||||
|