Direktlänk till inlägg 10 januari 2010
6 personer
900 g fläskfilé
2 stora kabanosser
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
1 burk syltlök, 195 g (spara spadet)
1 burk svarta oliver, ca 225 g
1 röd paprika i strimlor
1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
4-5 dl vispgrädde
Putsa filén och skär den i skivor.
Skär kabanosserna i skivor och bryn utan fett i en tjockbottnad gryta.
Ta upp kabanosserna och lägg åt sidan.
Bryn köttet och strö över salt, peppar och mejram.
Dofta över vetemjölet och rör om.
Tillsätt syltlöken, oliverna, gurkan och paprikan.
Slå över grädden, rör om, koka upp och lägg i kabanosserna.
Sjud ca 10 minuter.
Smaka av.
Tillsätt syltlöksspadet.
Serveras med ris eller potatis.
Det här är en klassiker, som hängt med länge. Perfekt att förbereda innan gästerna kommer.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|