Direktlänk till inlägg 6 januari 2010
Den här kakan har jag inte provat baka än, men nästa gång jag bakar ska jag testa det här receptet.
3 ägg
3 1/2 dl socker
125 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
finrivet skal av 1 citron
1 msk socker
1/2 msk maizena
2 dl hallon
4 st Kick lakrits/citron
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.
Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen.
Häll smeten i formen.
Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten. Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter.
Låt kakan svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker.
Receptet kommer från "Lakrits Mint & Choklad" av Elisabeth Johansson
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|