Direktlänk till inlägg 6 januari 2010
175 g vit choklad av hög kvalite hackad
115 g smör
knappt 1 1/4 dl socker
2 stora sprättägg, lätt vispade
1/2 tsk vaniljextrakt
drygt 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
150 g macadamianötter grovt hackade
110 g vit choklad av hög kvalite grovt hackad
Lägg den första mängden choklad i vattenbad.
Rör ner sockret i chokladbadet arbeta in de uppvispade äggen lite i taget tillsätt vaniljextraktet och vispa kraftigt i en minut tills smeten är tjock och blank.
Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör om.
Tillsätt 100 g av de hackade nötterna, och andra mängden av chokladen.
Sätt i formen och strö över resten av de hackade nötterna.
Grädda i 180° i 20 till 25 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|