Alla inlägg under maj 2016
Sojamarinerad lax med sesambroccoli
ris att servera till
1 dl ljus soja
3 tsk honung/råsocker
50 g färsk ingefära
600 g laxfile
400 g broccoli
4 klyftor vitlök
matolja att steka i
3 msk sesamfrön
1 msk sesamolja
salt
Gör så här
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat.
Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds.
Skär buketter från broccoli och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
Stek vitlöken i matolja på hög värme, fortsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
Servera laxen med sesambroccoli och ris.
Receptet kommer från Mitt kök av Tommy Myllymäki.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|