Direktlänk till inlägg 10 augusti 2011
Botten
1 sötpotatis
2 morötter
1 rött äpple
3 dl saltade cashewnötter
saften från en halvcitron
1/2 tsk salt
Guacamoleröra
1/2 rödlök
1 mogen tomat
2 avokado
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk limesaft
ev lite chili eller kajennpeppar
salt och peppar
Topping - tomater, ruccola, färsk spenat, bladpersilja, skivad rödlök, svarta oliver, rostade nötter eller frön.
Raw paj - Sätt ugnen på 45 grader. Skala och skiva sötpotatis och morötter. Lägg i tillsammans med äpplet och nötter i en matberedare. Mixa till en grov smet och smaka av med citron och salt. Tryck ut smeten i en form klädd i bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 7 h. Ta ut formen och låt svalna. Vill du inte göra pajen på raw-foodvis kan du höja temperaturen till 175 grader och grädda i ca 45 min. Bottnen går att förbereda dagen före.
Mixa ihop alla ingredienser till guacamolen i en matberedare och bred på pajen. Lägg på dina skivade grönsaker och strö över persilja och nötter. Voila´!
Receptet kommer från tidningen Topp HÄLSA.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|