Direktlänk till inlägg 7 augusti 2010
Ett recept från Allt om mat - 60 pyttesmå cupcakes
1 ägg
0,75 dl dl strösocker
25 g smör
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
0,5 dl frysta hallon (behöver inte tinas)
Glasyr
200 g philadelphia
3 msk florsocker
1 msk citronsaft
några droppar gul och röd karamellfärg
Garnering
Kanderade eller ätliga blommor
De små kakorna görs i knäckformar. De är godast att äta samma dag, så halvera gärna satsen eller frys in dem utan glasyr.
Sätt ugnen på 175°. Ställ ut 60 stycken små knäckformar med jämna mellanrum på en bakplåt.
Rör ihop ägg och socker lätt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa en klick i varje form. Smeten ska fyllas till en liten bit under formens kant. Det går också att klicka ut smeten med en sked, men det är jobbigare.
Lägg en liten bit hallon i varje form och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna.
Rör ihop färskost med florsocker och citronsaft. Tillsätt gul hushållsfärg och en liten droppe röd tills du fått en fin gul färg. Bred ut en klick glasyr på varje cupcake eller fyll smeten i en spritspåse och spritsa på den. Garnera gärna med kanderade blommor eller ätliga vårblommor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|