Direktlänk till inlägg 9 maj 2010
2 ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
saft och finrivet skal av 1 citron
saften av 1 apelsin
150 g smält smör
Frosting
50 g rumsvamt smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
saften av 1 lime
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta samman bakpulver och vetemjöl, vänd sedan ner det i smeten.
Tillsätt citronskal, citronsaft, apelsinsaft och det smält smöret.
Rör smeten slät, häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd/smörad och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 50 min.
Låt kakan svalna.
Rör ihop alla ingredienser till frostingen vispa den fin och fluffig, bred ut den på och runt om kakan.
Förvara kakan kallt.
Receptet kommer från bloggen Kalasgott.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|