Direktlänk till inlägg 21 mars 2010
För 4 personer
800 g torskfilé
3 msk socker
3 msk salt
1 krm vitpeppar
8 dillkronor eller 1 dl hackad dill
2 dl halvmörkt öl
Senapssås
1 msk brunt senapsfrö
1/2 dl halvmörkt öl
3 msk socker
1 tsk salt
4 msk svensk senap
1 msk fransk senap
4 msk olja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
salt
Skär fisken i 8 skivor.
Blanda socker, salt, vitpeppar, dill och öl i en bunke.
Lägg ner fiskskivorna och låt grava minst 5 timmar.
Senapssåsen
Krossa senapsfröna. Blötlägg dem i ölet.
Blanda socker, salt och senap, rör tills sockret löst sig.
Tillsätt oljan under kraftig vispning, först droppvis, sedan lite snabbare. Använd gärna matberedare, ju mer man vispar, desto fastare och finare blir såsen.
Halstra torsk
Ta upp och torka av fiskskivorna.
Halstra dem hastigt på båda sidor i en het teflonpanna.
Servera med potatis och citronklyfta.
Receptet kommer från kokboken - med smak av öl av Stefan Torstensson.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|