spettan

Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

Halstrad torskfilé

Av spettan - 21 mars 2010 10:56

För 4 personer


800 g torskfilé

3 msk socker

3 msk salt

1 krm vitpeppar

8 dillkronor eller 1 dl hackad dill

2 dl halvmörkt öl


Senapssås

1 msk brunt senapsfrö

1/2 dl halvmörkt öl

3 msk socker

1 tsk salt

4 msk svensk senap

1 msk fransk senap

4 msk olja

1 1/2 msk vitvinsvinäger

salt


Skär fisken i 8 skivor.

Blanda socker, salt, vitpeppar, dill och öl i en bunke.

Lägg ner fiskskivorna och låt grava minst 5 timmar.


Senapssåsen

Krossa senapsfröna. Blötlägg dem i ölet.

Blanda socker, salt och senap, rör tills sockret löst sig.

Tillsätt oljan under kraftig vispning, först droppvis, sedan lite snabbare. Använd gärna matberedare, ju mer man vispar, desto fastare och finare blir såsen.


Halstra torsk

Ta upp och torka av fiskskivorna.

Halstra dem hastigt på båda sidor i en het teflonpanna.


Servera med potatis och citronklyfta.


Receptet kommer från kokboken - med smak av öl av Stefan Torstensson.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards