spettan

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Laxqueneller

Av spettan - 22 november 2010 20:00


4 portioner


400 g skinn- och benfri laxfilé

200 g färsk torskfilé

2 ägg

1/2 krm cayennepeppar

1/2 msk salt

vitpeppar

4 dl vispgrädde

1 dl skalade hackade räkor

finhackad dill


  

OBS! Tänk på att färsen ska vila några timmar innan de formas och kokas.


Skär fisken i bitar och kör dem i matberedaren tillsammans med ägg och kryddor.

Tillsätt grädden och kör tills du får en fin färs.

Smaksätt med salt och peppar.

Låt färsen vila i kylen några timmar.

Rör ned de hackade räkorna och dillen i färsen.

Forma ovala bullar med hjälp av sked som du doppat i hett vatten.

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och ta den av värmen.

Lägg quenellerna, några i taget och låt sjuda sakta 10 minuter.

Serveras med vitvinssås.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards