spettan

Direktlänk till inlägg 19 september 2010

Lingontosca

Av spettan - 19 september 2010 13:39

3 ägg

2 dl socker

100 g smält margarin

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 1/2 dl färska eller frysta lingon


Toscaglasyr

75 g margarin

3/4 dl socker

1 1/2 msk mjölk

1 1/2 msk vetemjöl

ca 50 g mandelspån


Vispa ägg och socker pösigt.

Rör ner smält margarin, mjölet med bakpulvret och lingon.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

Grädda kakan nästan färdig på nedersta falsen i 175° ca 25 minuter.

Blanda alla ingredienser till toscaglasyren i en kastrull och sjud upp under omrörning.

Öka sedan värmen till 200°.

Ta ut kakan och bred på toscaglasyren.

Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare 10 minuter tills glasyren fått vacker och gyllene färg.


                       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards