Direktlänk till inlägg 28 juli 2010
Heta räkor
Läcker tapasrätt. Serveras med citronklyftor, ett gott bröd att doppa i såsen.
1 kg räkor med skal
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 fänkål
olivolja
1/2 g saffran
1 1/2 tsk paprikapulver
2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl fiskbuljong
1 chilifrukt
Sätt ugnen på 225°.
Lägg räkorna i en smord form.
Hacka lök, vitlök och fänkål.
Fräs i olja. Låt kryddorna fräsa med en stund.
Tillsätt vin, tomater och chili.
Koka med locket på glänt cirka 10 minuter.
Häll såsen över räkorna och vänd försiktigt runt.
Stek i mitten av ugnen 15 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 | ||||
|