Direktlänk till inlägg 19 februari 2012
cirka 30 stycken dubbla - Recept: Leila Lindholm (från boken “Hello cupcake!”)
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad (70 %)
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.
Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Klickarna ska vara cirka 3 cm stora.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 7-10 minuter. Låt svalna.
Frosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost till frostingen krämigt.
Rör sist ner kaffe och vispa fluffigt med elvisp.
Spritsa frosting på undersidan av en kaka och lägg ihop den med en annan kaka utan frosting.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 |
|||||||
|