spettan

Direktlänk till inlägg 20 april 2011

Pepparrotcheesecake

Av spettan - 20 april 2011 19:24

15 st digestivekex


50 g smör


400 g philadelphiaost, light


2 dl lätt crème fraiche


2 st gelatinblad


0,5 dl riven pepparrot


Socker, efter smak


Salt, efter smak


Vitpeppar, efter smak


Mixa digestivekexen.

Smält smöret och rör ner kexsmulorna.

Tryck ut i rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen medans fyllningen förbereds.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Rör philadelphiaosten och crème fraichen till en slät kräm.

Riv pepparroten och blanda den med krämen tillsammans med en aning socker, salt och vitpeppar. Smaka av!

Tag ur gelatinet ur vattnet och smält på svag värme i en kastrull. Tag av kastrullen från värmen och rör ut gelatinet med några matskedar av philadelphiaostkrämen.

Vänd i gelatinblandningen i philadelphiaostkrämen.

Fördela i formen och ställ i kylen minst två timmar.


Serveras med stekta pilgrimsmusslor och eller lax gravad eller rökt

Receptet kommer från halvåtta hos mig.

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards