spettan

Direktlänk till inlägg 13 januari 2021

Nybakat till frukost - Knådfritt Grytbröd

Av spettan - Onsdag 13 jan 16:50

Så enkelt och gott. Bara röra ihop och typ hälla ner en härlig trådig deg i grytan!

Ingredienser:
440 g vetemjöl (7,5 dl) (jag väger och använder Ramlösas mjöl, upptäckt att det är skillnad på mjöl och mjöl)
70 g rumstempererat vatten (3,7 dl)
1,5 tsk salt
0,5 tsk torrjäst


- Rör samman alla ingredienser till en ganska kladdig deg.
- Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12-16 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig ugn och sätt in en tom gjutjärnsgryta (minst 2 liter) i ugnen i 30 minuter.
- Lägg fram ett bakplåtspapper, mjöla det rikligt och häll på degen. Vänd ihop den så att den har mjöl på alla sidor, knåda inte.
- När grytan är varm, lägg hela bakplåtspappret med degen i grytan. Baka med lock i 30 minuter och sen utan lock i 10-15 minuter.

Receptet har jag hittat hos Brinken bakar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - Torsdag 14 jan 16:54


Det blir mycket bakande just nu.Dag 1:10 g jäst2 dl vatten1 dl öl2 dl vetemjölDag 2:3 dl vatten1,5 tsk salt1 dl rapsolja, kallpressad10-12 dl vetemjölDag 1: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt öl och ...

Av spettan - Tisdag 12 jan 16:18


Fin råtta - sett i en monter på en fastighet i stan.

Av spettan - Torsdag 7 jan 19:51


Tänk att mjöl, vatten, jäst och salt kan bli ett gott bröd. ...

Av spettan - Måndag 4 jan 17:16


Gillar - från mylla till hylla!

Av spettan - Lördag 2 jan 18:43


Skulle köpa en till ask men det fanns inte kvar :(

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021
>>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se