Direktlänk till inlägg 18 mars 2018
* 1 gul lök, finhackad
* 2 vitlöksklyftor, rivna
* 1 msk olivolja
* 2 msk tomatpuré
* 2 dl torkade belugalinser
* 400 g krossade tomater
* 2 dl crème fraiche
* 2 dl vatten
* 1 tsk torkad oregano
* 1 tsk torkad basilika
* 1 tsk strösocker
* 1 tsk salt
* 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.
Jag valde att göra lasagne med den här goda såsen och lade till en burk keso.
Receptet hittade jag i Coops tidning.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|