spettan

Direktlänk till inlägg 18 mars 2018

Belugabolognese

Av spettan - 18 mars 2018 17:14

* 1 gul lök, finhackad
* 2 vitlöksklyftor, rivna
* 1 msk olivolja
* 2 msk tomatpuré
* 2 dl torkade belugalinser
* 400 g krossade tomater
* 2 dl crème fraiche
* 2 dl vatten
* 1 tsk torkad oregano
* 1 tsk torkad basilika
* 1 tsk strösocker
* 1 tsk salt
* 0.5 tsk grovmalen svartpeppar


Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.

Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.

Jag valde att göra lasagne med den här goda såsen och lade till en burk keso.

Receptet hittade jag i Coops tidning.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards