Direktlänk till inlägg 19 december 2010
Ingredienser
100 g smör eller margarin
4 dl krossad cornflakes
1 dl hackade valnötter
1 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2 msk Dansukker Ljus Sirap
Topping
150 g Odense nougat
Blanda cornflakes, valnötter, vetemjöl, bakpulver, muscovadoråsocker och vaniljsocker i en skål.
Smält matfettet och tillsätt detta samt sirapen och blanda väl.
Tryck ut massan i en form 20 x 30 cm.
Grädda nougatcrispen mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.
Hyvla kylskåpskall nougat över kakan medan den är varm.
Låt svalna i kyl.
Skärs i rutor.
Receptet kommer från www.dansukker.com.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|