spettan

Direktlänk till inlägg 13 december 2010

Apelsinsill

Av spettan - 13 december 2010 11:30

4-8 portioner - Tid 30 minuter och marinering ett dygn


Ingredienser:

1 burk inläggningssill (420 g)

4 msk gräslök skivad

4 msk dill hackad

1 rödlök skivad

1 lagerblad i bitar

10 kryddpepparkorn grovt krossade

4 kryddnejlikor krossade

1 morot i tunna skivor 

rivet eller strimlat skal från en apelsin (endast det orange)


Apelsinlag:

1,5 dl ättiksprit (12%)

1,5 dl strösocker

saften av 1 stor apelsiner


Skölj av sillen i kallt vatten och skär i 2 cm breda bitar.

Varva sill, gräslök, dill, rödlök, morötter, apelsinskal och kryddorna i en stor burk med lock.

Koka lagen tills sockret löst sig.

Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ i kylskåp minst ett dygn innan servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Skapa flashcards