spettan

Direktlänk till inlägg 25 april 2010

Fårost- och basilikafylld köttfärslimpa

Av spettan - 25 april 2010 16:37

4-6 portioner


600 g bland- eller nötfärs

3/4 dl ströböd

1 1/2 dl mineralvatten

1 liten finhackad gul lök

2 tsk salt

3/4 tsk vitpeppar

1/2 msk torkad basilika

2 vitlöksklyftor

1 ägg


Fyllning

300 g smulad fårost

1/2-1 kruka grovhackad basilika


oliver


olivolja till stekning

olja eller margarin till form/långpanna

bakpapper


Blötlägg ströbröd i mineralvatten en stund för svällning.

Blanda alla ingredienser till färsen, inklusive det svällda ströbrödet.

Bred sedan färsblandningen jämt fördelad på ett bakpapper.

Skölj fårosten i kallt vatten, smula den sedan över färsen och sist den hackade basilikan.

Rulla nu ihop färsplattan till en rulle, precis på samma sätt som en rulltårta.

Rullar du på längden, lägg den i smord långpanna. Rullar du på kortsidan, lägg den i en smord sockerkaksform.

Tryck ner oliver på ovansidan och pensla ovansidan med olivolja.

Grädda i ugn, 200°, 45-55 minuter. Höj gärna värmen till 225° mot slutet, så att köttfärslimpan får en fin färg.


Receptet kommer från EN MAN EN KVINNA ETT KÖK av Katinka Svedberg & Lasse Anrell.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards