Alla inlägg under mars 2010
1 hackad gul lök
1 burk tonfisk i olja
1 burk crème bonjour vitlöksost
1-2 dl crème fraiche
1/2 paket frysta små ärtor
curry, salt och peppar
Fräs löken i smör eller i oljan från tonfisken med curryn.
Tillsätt ost och crème fraiche, rör om..
Smaka av med salt och peppar, rör ned ärtorna.
Enkelt, snabb och gott.
Så var bryggan på plats. Jag undrar hur spontan min tandläkare egentligen är. Frågade honom idag om han visste vad han skulle göra. Fick till svar att han arbetar enligt Á la minute principen. Vilket verkar stämma, för sist bestämde vi att det skulle vara guld på sidorna, men inte var det något guld, bara porslin. Nu visade han mig den innan han satt den på plats, men inte tänkte jag på det då, typiskt. Sen är det en liten skiftning i färgen på tanden, men det kanske bara är någon restprodukt av ihopsättningen. Men jag får höra med honom på torsdag, varför det inte blev det vi kom överens om. Spännande att höra vad han har att säga om det.
Funderar på att ta fram motionscykeln från klädkammaren. Tyvärr är det inte utrymme att cykla i klädkammaren, det hade varit suveränt. Då hade det inte varit något problem om vart den ska hamna. Har inte riktigt något bra ställe, utan att den stör. Men det kanske är det som är meningen så att den ska påminna mig om att jag ska upp på cykeln och trampa. Få se om den kommer ut eller inte.
För 4 personer
800 g torskfilé
3 msk socker
3 msk salt
1 krm vitpeppar
8 dillkronor eller 1 dl hackad dill
2 dl halvmörkt öl
Senapssås
1 msk brunt senapsfrö
1/2 dl halvmörkt öl
3 msk socker
1 tsk salt
4 msk svensk senap
1 msk fransk senap
4 msk olja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
salt
Skär fisken i 8 skivor.
Blanda socker, salt, vitpeppar, dill och öl i en bunke.
Lägg ner fiskskivorna och låt grava minst 5 timmar.
Senapssåsen
Krossa senapsfröna. Blötlägg dem i ölet.
Blanda socker, salt och senap, rör tills sockret löst sig.
Tillsätt oljan under kraftig vispning, först droppvis, sedan lite snabbare. Använd gärna matberedare, ju mer man vispar, desto fastare och finare blir såsen.
Halstra torsk
Ta upp och torka av fiskskivorna.
Halstra dem hastigt på båda sidor i en het teflonpanna.
Servera med potatis och citronklyfta.
Receptet kommer från kokboken - med smak av öl av Stefan Torstensson.
Du kan naturligtvis ta vilka bär eller frukter du vill till denna paj, så att det blir just din favorit. Men min är helt klart med blåbär.
125 g vetemjöl
75 g råsocker
100 g smör i tärningar
100 g hackade blandade nötter
1 tsk malen kanel
Bär eller frukt så att det fyller formen
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt smöret och arbeta ihop degen med fingertopparna, tills konsistensen påminner om brödsmulor.
Strö degen över bären.
Grädda i 200° ca 20-25 minuter.
Om du använder frysta bär, låt vara frysta, tina inte.
Lyckats övertala mamma att komma på besök, det är inte det lättaste. Men skam den som ger sig. Inte nog med att hon kommer hit, vi ska även möta våren i Köpenhamn. Allt bokat och klart, ska bli mysigt. Så nu är det en resa att se fram emot.
Den här veckan har bestått av att ta emot otrevliga säljare. Förstår inte hur dom tänker. Dessutom vet dom bäst vad som gäller på min arbetsplats, märkligt. Hur fan kan dom göra det! Låt säga att det ringde tjugo säljare om samma sak, så var det två som var trevliga. Nu har jag inga problem med att avspisa säljare, men nog ska väl dom kunna acceptera ett nej. Samma gäller om jag vill ta ett meddelande så ringer vi upp om vi är intresserade, men ickesanicke, den gick inte heller hem. Hoppas att ingen säljare ringer hem i helgen, för då är jag inte nådig.
Till helgen är det dags för hemma spa. Var och shoppade lite härliga tvålar, duschcremer, som jag tänkte testa. Det doftar ljuvligt från dom fina förpackningarna.
Ansiktsmask tänker jag göra på avokado, peeling med socker och honung. Det är bara att blanda honung med socker, till lagom konsistens, det behövs inte mycket till ansiktet och läpparna. Ansiktsmasken och hårinpackningen hittade jag i Veckorevyn.
Advokadomask
1/2 avokado
Avrunnen naturell yoghurt
Gröp ur avokadon med en sked, mosa den i en skål och blanda i lite av den avrunna yoghurten. Tänk på att mosa ordentligt annars få du stora bitar i ansiktsmasken. Applicera blandningen i ansiktet och låt verka 15 minuter. Skölj av med ljummet vatten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|