spettan

Alla inlägg under mars 2010

Av spettan - 23 mars 2010 20:35

1 hackad gul lök 

1 burk tonfisk i olja

1 burk crème bonjour vitlöksost

1-2 dl crème fraiche

1/2 paket frysta små ärtor

curry, salt och peppar


Fräs löken i smör eller i oljan från tonfisken med curryn.

Tillsätt ost och crème fraiche, rör om..

Smaka av med salt och peppar, rör ned ärtorna.


Enkelt, snabb och gott.








Av spettan - 22 mars 2010 18:41

Så var bryggan på plats. Jag undrar hur spontan min tandläkare egentligen är. Frågade honom idag om han visste vad han skulle göra. Fick till svar att han arbetar enligt Á la minute principen. Vilket verkar stämma, för sist bestämde vi att det skulle vara guld på sidorna, men inte var det något guld, bara porslin. Nu visade han mig den innan han satt den på plats, men inte tänkte jag på det då, typiskt. Sen är det en liten skiftning i färgen på tanden, men det kanske bara är någon restprodukt av ihopsättningen. Men jag får höra med honom på torsdag, varför det inte blev det vi kom överens om. Spännande att höra vad han har att säga om det.

Av spettan - 21 mars 2010 12:52

Funderar på att ta fram motionscykeln från klädkammaren. Tyvärr är det inte utrymme att cykla i klädkammaren, det hade varit suveränt. Då hade det inte varit något problem om vart den ska hamna. Har inte riktigt något bra ställe, utan att den stör. Men det kanske är det som är meningen så att den ska påminna mig om att jag ska upp på cykeln och trampa. Få se om den kommer ut eller inte.

Av spettan - 21 mars 2010 10:56

För 4 personer


800 g torskfilé

3 msk socker

3 msk salt

1 krm vitpeppar

8 dillkronor eller 1 dl hackad dill

2 dl halvmörkt öl


Senapssås

1 msk brunt senapsfrö

1/2 dl halvmörkt öl

3 msk socker

1 tsk salt

4 msk svensk senap

1 msk fransk senap

4 msk olja

1 1/2 msk vitvinsvinäger

salt


Skär fisken i 8 skivor.

Blanda socker, salt, vitpeppar, dill och öl i en bunke.

Lägg ner fiskskivorna och låt grava minst 5 timmar.


Senapssåsen

Krossa senapsfröna. Blötlägg dem i ölet.

Blanda socker, salt och senap, rör tills sockret löst sig.

Tillsätt oljan under kraftig vispning, först droppvis, sedan lite snabbare. Använd gärna matberedare, ju mer man vispar, desto fastare och finare blir såsen.


Halstra torsk

Ta upp och torka av fiskskivorna.

Halstra dem hastigt på båda sidor i en het teflonpanna.


Servera med potatis och citronklyfta.


Receptet kommer från kokboken - med smak av öl av Stefan Torstensson.



Av spettan - 20 mars 2010 15:14

Du kan naturligtvis ta vilka bär eller frukter du vill till denna paj, så att det blir just din favorit. Men min är helt klart med blåbär.


125 g vetemjöl

75 g råsocker

100 g smör i tärningar

100 g hackade blandade nötter

1 tsk malen kanel

Bär eller frukt så att det fyller formen


Blanda alla torra ingredienser. 

Tillsätt smöret och arbeta ihop degen med fingertopparna, tills konsistensen påminner om brödsmulor.

Strö degen över bären.

Grädda i 200° ca 20-25 minuter.


Om du använder frysta bär, låt vara frysta, tina inte.


                               

Av spettan - 20 mars 2010 14:29

Lyckats övertala mamma att komma på besök, det är inte det lättaste. Men skam den som ger sig. Inte nog med att hon kommer hit, vi ska även möta våren i Köpenhamn. Allt bokat och klart, ska bli mysigt. Så nu är det en resa att se fram emot.


                                               

Av spettan - 19 mars 2010 18:16

Den här veckan har bestått av att ta emot otrevliga säljare. Förstår inte hur dom tänker. Dessutom vet dom bäst vad som gäller på min arbetsplats, märkligt. Hur fan kan dom göra det! Låt säga att det ringde tjugo säljare om samma sak, så var det två som var trevliga. Nu har jag inga problem med att avspisa säljare, men nog ska väl dom kunna acceptera ett nej. Samma gäller om jag vill ta ett meddelande så ringer vi upp om vi är intresserade, men ickesanicke, den gick inte heller hem. Hoppas att ingen säljare ringer hem i helgen, för då är jag inte nådig.

Av spettan - 18 mars 2010 19:40

Till helgen är det dags för hemma spa. Var och shoppade lite härliga tvålar, duschcremer, som jag tänkte testa. Det doftar ljuvligt från dom fina förpackningarna.


 


Ansiktsmask tänker jag göra på avokado, peeling med socker och honung. Det är bara att blanda honung med socker, till lagom konsistens, det behövs inte mycket till ansiktet och läpparna. Ansiktsmasken och hårinpackningen hittade jag i Veckorevyn.



Advokadomask 

1/2 avokado

Avrunnen naturell yoghurt

Gröp ur avokadon med en sked, mosa den i en skål och blanda i lite av den avrunna yoghurten. Tänk på att mosa ordentligt annars få du stora bitar i ansiktsmasken. Applicera blandningen i ansiktet och låt verka 15 minuter. Skölj av med ljummet vatten.


Hårinpackning
1 äggula
2 msk creme fraiche
1/2 msk olivolja
Blöt håret och handdukstorka. Vispa ihop ingredienserna och massera in i håret och låt sitta i 30 minuter. Skölj och tvätta håret som vanligt.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards