spettan

Alla inlägg under januari 2010

Av spettan - 17 januari 2010 13:31

......det var trevligt att ses, det var alltför längesedan. Middagen blev lyckad med rådjurslåret som vi baddat med öl, soya, chili, paprikapulver och vitlök. Dofterna som spred sig i köket var ljuvliga, smaken likaså. En riktigt lyckad lördagskväll med andra ord.

   

Brunch för två, precis avslutad. Mätt och belåten. Så nu passar det bra med en lässtund, ska försöka att inte slumra till. För då blir det problem med att somna ikväll och det är inget kul inför en ny vecka som startat imorgon.

Av spettan - 16 januari 2010 14:59

Ikväll blir det middag hos Birgitta, i hennes "nya" lägenhet. Där bjuds det på gravad röding och rådjurslår med potatiskaka. Så det börjar bli dags att ge sig iväg, eftersom vi ska hjälpas åt att kocka. Som tack för hjälpen i julas när vi var bortresta, kommer Birgitta & Kjell få varsin present. Passade på att slå in presenterna i lite tyg som jag sparat.


  

Ost

Av spettan - 15 januari 2010 19:07

Idag blev det en tur till Wijnjas, som har en mängd olika goda ostar. En favorit är tryffelbrie, som passar bra till varma dubbelsmörgåsar. Den är som en vanlig brie, delad på mitten med en massa som jag intre tror är tryffel till 100 %, tror att det kan innehålla lite svamp. Har inte tagit reda på innehållet, det kanske rent av är 100 % svamp och några doppar tryffelolja, vem vet. Spelar mindre roll för min del, bara den är god. På söndag ska det nämligen bli brunch och då är dessa smörgåsar ett måste på bordet. 

Av spettan - 14 januari 2010 20:23

Hela dagen har varit så bra som den kan bli. Allt har gått som på räls, sådana dagar gillar jag. Dessutom var den fylld med trevliga avbrott. Till kaffet blev jag bjuden på semla, den var nästan himmelskt god (från Pipers bageriet), årets första semla. Tack för det Rutger, det får vi göra om. Efter jobbet blev det en sväng till Restaurang Rosmarin, som ligger mittemot jobbet, nära och bra. Det är en riktigt mysig kvarterskrog på Kungsholmen. Där blev det ostbricka med Henkell Trocken, riktigt gott. Trevligt sätt att runda av inför helgen, tack Åsa. 



Av spettan - 13 januari 2010 18:45

...blir inte alltid som man tänkt sig. Hade tänkt åka och hälsa på Birgitta som precis flyttat in en "ny" lägenhet, är så nyfiken. Men nu efter middagen så blev det matkoma, inte så ovanligt. Så du vet Birgitta, vi kommer på lördag, för det var bara torsdag som du var upptagen med tvätten. Fast det var i måndags, det kan ha hänt mycket sedan dess! 

Av spettan - 12 januari 2010 19:06

...efter rea i närheten av jobbet. Det finns några intressanta små boutiquer. Så istället för att äta så hoppades jag mätta min köplust istället. Men tji fick jag då två var stängda, utan någon information om varför! Kan hoppas på att dom förbereder rean, för det var ingen skyltning. Snopet, men billigt blev det!

Av spettan - 11 januari 2010 20:00

1 liter hönsbuljong

2 stora röda paprikor

2 stora gröna paprikor

1 stor gul lök

50 g margarin

1-2 msk mjöl

1-2 dl mjölk eller grädde


Hacka paprika och lök.

Fräs löken, utan att den får färg, tillsätt paprika.

Strö över vetemjöl och rör om, tillsätt buljongen och rör hela tiden.

Låt koka ca 15-20 minuter.

Tillsätt mjölken/grädden sist och låt koka upp.


Gjorde soppan idag, men med lite extra ingredienser som ca 50 g baconost, paprikapulver och persilliado. Det blev lyckat.


                                 

Av spettan - 11 januari 2010 19:03

...fortfarande inte måndagar. Nu är det dags för en "vanlig femdagarsvecka", hur ska det gå?; förmodligen lika fort som det gjorde innan jul- och nyårshelgerna. Funderar på att köpa en täckkjol eftersom det är kallt att gå i kjol just nu, trots tjocka strumpbyxor. Sett att det finns en del snygga med lite roliga tyger med mönster, men då kostar den 1000 kronor, vilket jag inte tycker att det är värt! Har velat fram och tillbaka om jag skulle lämna tillbaka en kofta jag köpt. Men imorse åkte prislappen av och koftan på, så nu är det färdig velat! Eftersom koftan ser lite gammeldags ut kunde jag inte motstå att göra ett foto a lá vintage.


    


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards