Direktlänk till inlägg 29 november 2009
4 portioner
2 msk olja
1 gul lök finhackad
1 påse saffran (1/2 g)
1 vitlöksklyfta
1 burk tomatsoppa
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
400 g lax, tärnad
12 nystan äggnudlar
salt & vitpeppar
Tillbehör
créme fraiche
stenbitsrom
dill
Fräs löken mjuk i olja tillsammans med saffran och vitlök.
Tillsätt tomatsoppa, vatten och matlagningsgrädde.
Lägg i laxen och nudlarna och låt småkoka i fem minuter.
Servera med en klick créme fraiche, stenbitsrom och en dillkvist.
Jag brukar ta en burk passerade tomater istället för tomatsoppa.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|