spettan

Direktlänk till inlägg 29 november 2009

Fransk chokladtryffel

Av spettan - 29 november 2009 13:11


ca 40 bitar

1 1/2 dl vispgrädde

100 g smör

300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt

2 msk konjak eller likör

kakao 


Koka upp grädde och smör i en kastrull. 

Rör under tiden så att smöret smälter. 

Ta kastrullen från värmen. 

Bryt chokladen i bitar. 

Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. 

Rör i konjaken. 

Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. 

Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. 

Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. 

Rulla tryffeln i kakao. 

Förvara i kylen.

  
Glasskålen har min mamma tillverkat & målat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Skapa flashcards