Direktlänk till inlägg 29 november 2009
ca 40 bitar
1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt
2 msk konjak eller likör
kakao
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Rör under tiden så att smöret smälter.
Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar.
Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta.
Rör i konjaken.
Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim.
Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked.
Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim.
Rulla tryffeln i kakao.
Förvara i kylen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|