spettan

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2009

Kasslerpaj

Av spettan - 30 oktober 2009 16:46

Pajdeg

2 dl vetemjöl

75 g smör

1 msk kallt vatten


Fyllning

300 g kassler, skinka eller bacon

en halv purjolök

1 apelsin (pressad)

1 dl hasselnötter

0,5 g saffran

3 ägg

2 dl mjölk

salt, peppar


Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.Tryck ut den i en pajform ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 15 minuter, sätt ugnen på 200 grader.Skär köttet i strimlor. Snitta och skölj purjon och skär den i tunna ringar. Fräs kött och purjo i lite matfett i stekpannan. Pressa över apelsinen och låt juicen koka in. Hacka nötterna grovt. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Stöt saffranet i en mortel och rör ned i äggblandningen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Fördela kött och purjo i pajskalet. Häll över äggblandningen och strö över nötterna. Grädda pajen ca 25 minuter. 


  

 

Det här receptet kommer från SvD. 

Jag brukar byta ut hasselnötter mot valnötter och en burk kikärter som extra ingrediens.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spettan - 13 juni 2022 16:47


Har inte lagt ut något på länge! Så det blir ett långt sommarlov. Trevlig sommar! ...

Av spettan - 10 maj 2022 18:15


Nordanvindar och duggregn! Hoppas det nappar?

Av spettan - 5 maj 2022 07:24


Tänker på twistband när jag ser det här!

Av spettan - 2 maj 2022 17:16


Virka är något jag inte kan känns inte så viktigt heller för vad skulle jag virka! ...

Av spettan - 30 april 2022 21:15


Tyvärr var den inte öppen.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2009 >>>

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Gästbok

Sök i bloggen

Spettan

RSS


Skapa flashcards